Tocmai a fost publicată lista cu cei 105 leaderi globali, dintre care 35 europeni, ai programului Obama Foundation și din +4000 aplicanți din toată lumea, am fost selectat și eu. Eram optimist după interviu, dar nu știi niciodată.

Suntem deja în săptămâna 3, iar programul este mult mai intens decât mi-am imaginat, cu întâlniri, cu teme în fiecare săptămână, cu dezbateri mult mai mult decât prezentări, cu coaching 1-1. În grupul general suntem 35 de leaderi europeni, în grupa D sutem 8 persoane + 2 foști alumni care ne ghidează.  

Dintre toate experiențele educaționale, de networking sau fellowship-uri de până acum, aceasta a fost cel mai provocator proces de aplicare și interviu, așa că emailul primit la final de ianuarie a fost o supriză tare plăcută.

Grija la detalii a fost evidentă la fiecare pas din proces. De-abia aștept să urmeze și întâlnirile offline și să-l întâlnesc pe Barack Obama. This will be so cool. Foarte interesant și din punct de vedere al comunicării, fiecare dintre noi primind un media-kit și training cu talking points, dacă vrem să le folosim sau nu. Totul pare White-House level ca briefinguri, și intern pentru sesiuni, și extern pentru public. Asta poate și pentru că mulți dintre cei care lucrează pentru fundație au lucrat alături de Președintele Barack Obama.

🗞️
Comunicat de Presă, 21 februarie 2023

București — Mihai Toader-Pasti se alătură programului Obama Foundation, care a anunțat astăzi lista celor 105 lideri selectați din întreaga lume în cohorta ediției 2023. Programul fundației antrenează participanții din întreaga lume în antrenarea leadershipului și angajamentului civic, pentru a-și dezvolta abilitățile și a pune o amprentă pozitivă în sectoarele public, privat și nonprofit. Din Europa au fost selectați 35 de lideri din 23 de țări.

Mihai Toader-Pasti este, în prezent, fondatorul și coordonatorul IntreVecini, o organizație care lucrează la construirea unei rețele descentralizate de microcomunități durabile. Cu ajutorul sponsorilor privati, organizația își propune să ajungă la 47 de comunități urbane în toate județele din România până în 2025, montând panouri fotovoltaice pe blocuri și organizând, pentru microcomunitățile de vecini din blocurile respective, activități în jurul celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Anterior, Mihai a co-fondat și condus EFdeN, cea mai premiată organizație non-profit de sustenabilitate din România, care a a început dezvoltarea proiectului pilot de Oraș al Viitorul EFdeN Sustainable City și construit cea mai sustenabilă casă din Europa. De asemenea, a inițiat energiaTa, proiect care a dus la schimbarea legislației românești permițând injectarea energiei electrice în rețea de către prosumatori. În plus, Mihai a fost președintele Future Energy Leaders România și s-a numărat printre coordonatorii raportului „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile” al Administrației Prezidențiale.

Ca parte a programului de șase luni al Obama Foundation, cei 35 de lideri se vor reuni săptămânal pentru sesiuni interactive menite să-i ajute să producă schimbare, perfecționându-și abilitățile de leadership, construind relații profunde cu colegii lor și interacționând cu liderii de opinie și membri ai comunității Obama Foundation. Ei vor avea, de asemenea, oportunitatea de a participa la diverse experiențe virtuale și evenimente speciale, inclusiv conversații unu-la-unu cu mentori experimentați din rețeaua globală a Fundației.

Lansat în 2020, Leaders Europe se bazează pe moștenirea lui Barack și Michelle Obama și pe angajamentul lor profund față de regiune, cu accent pe valorile comune și conducerea etică. Programul creează o rețea de lideri care conduc schimbări pozitive și inovatoare în comunitățile lor de pe întreg continentul și de pe tot globul. Cohorta 2023 de lideri europeni lucrează într-o gamă largă de domenii de interes, inclusiv criza climatică, democrația și angajamentul civic, diversitatea, drepturile refugiaților și ale persoanelor cu dizabilități și multe altele.

Programul Obama Foundation Leaders este conceput pentru a inspira, împuternici și conecta lideri emergenti din Africa, Asia Pacific și Europa pentru a-și îmbunătăți comunitățile din care provin. Pentru a afla mai multe, vizitați obama.org/leaders.

Pentru a afla mai multe despre Mihai, accesați toaderpasti.com/despre.


Foto: Alex Gâlmeanu / DOR100